Багата е на мач от титла

ММА боецът размаза американец и благодари на Господ

Багата е на мач от титла | StandartNews.com

Най-добрият ни ММА боец Благой Иванов продължава да прави истински фурор в един от най-тежките бойни спортове на планетата. Багата, който само преди две години се бореше за живота си, се подигра с американеца Лавар Джонсън, класирайки се за финала в турнира от веригата "Белатор". Българинът го надви за четири минути и осем секунди като двубоят между двамата бе главно събитие в бойния спектакъл в Темекула (САЩ). Багата притисна Джонсън до решетките, след като му вкара много здраво ляво кроше. След това го хвърли на земята и атакува ръката с ключ кимура. Това беше 11-а победа от 11 мача за Иванов.

Съперник на софиянеца във финалната среща ще бъде руснакът Александър Волков, който има 21 успеха и 4 поражения в мачовете си в ММА. Благой ще има повече от месец на разположение да се подготви, тъй като определиха 17 май за датата, на която ще се състои битката за трофея. Двубоят ще е в "Ландърс Сентър" в Саутхейвън, Мисисипи.

"Много съм доволен от успеха, нямам и контузия, което е важно. В следващия мач ще бъда още по-добре. Срещу американеца нямаше никакви изненади. Подцених една от ситуациите, позволих му да ми вземе тейкдаун, да направи хвърляне. После обаче се справих добре. Направих му хвърляне и така приключи срещата. Чувствам се уникално. Благодаря на Господ, на моите фенове и на треньорите", каза Багата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай