Австрийка с първа победа за Световната купа по ски

Рамона Зибенхофер спечели спускането в Кортина, Вон се завърна с 15-о място, след груба грешка

Австрийка с първа победа за Световната купа по ски | StandartNews.com

Австрийката Рамона Зибенхофер спечели първа победа в кариерата си за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Тя триумфира в спускането в италианския зимен център Кортина Д'Ампецо (Ит). 27-годишната Зибенхофер беше най-бърза по съкратеното трасе на легендарната писта "Олимпия дела Тофана" и финишира за 1:15.44 минути. 
Рекордьорката по победи за Световната купа при жените Линдзи Вон (САЩ) се завърна на пистата, след като пропусна началото на сезона заради контузия на коляното. Американката направи грешка и остана едва 15-а на 1,19 сек от Зибенхофер.
"Допуснах голяма грешка в средата на трасето. Въпреки това съм доволна. Трябва ми време. Утре и в неделя имам още един шанс", коментира Вон пред ARD. 
Мечтата й е да постигне още пет победи, за да подобри рекорда на шведската легенда Ингемар Стенмарк от 86 успеха за Световната купа.
Втора в Кортина Д'Ампецо на 0,40 сек от австрийката остана световната шампионка в дисциплината Илка Щухец (Словения), а трета на 46 стотни завърши Щефани Фенийр (Австрия).
В генералното класиране за Световната купа Микаела Шифрин (САЩ) има огромна преднина на върха от 1394 точки след 20 старта. Втора е Петра Влъхова (Словакия) с 898, а трета - Уенди Холденер (Швейцария) с 593 точки.
В подреждането за малката световна купа в спускането води Никол Шмидхофер (Австрия) с 248 точки, която остана на 12-а позиция в днешното състезание. Втора е Илка Щухец с 238 точки, а трета - Рамона Зибенхофер с 220 т.  Утре отново в италианския курорт има спускане при дамите.

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай