Атлети от цял свят идват за Маратон София 2015

Атлети от цял свят идват за Маратон София 2015 | StandartNews.com

Международният маратон София 2015 отново се радва на огромен интерес, научи "Стандарт нюз". Стартът на голямото спортно столично събитие е на 4 октомври пред Националния стадион „Васил Левски" на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. „Гурко".

Заявки за участие има от атлети от всички континенти. Сред тях са представители от САЩ, Канада, Австралия, Бразилия, Кения, Етиопия, Мароко и от няколко държави от Азия, съобщава www.sofia2018.bg. Очакват се над 1500 бегачи да участват в надпреварата.

През тази година Маратон София е част от официалните събития в програмата на София2018 – Европейска столица на спорта през 2018 г. Проектът цели да допринесе за престижа на българската столица като град на активния и здравословен начин на живот.

Заявки за участие в Софийския маратон можете да подадете в сайта marathonsofia.com. Изберете вашата дисциплина измежду следните опции - масов старт на 3 км, 8.4 км, 20 км или класическата 42.195 км – и се запишете на следния линк: marathonsofia.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай