Понеделник,

Дузпа реши развитието на финалния мач на Мондиал 2018

От: Администратор -
A
A
A

Мачът на Финала на Мондиал 2018 - Франция – Хърватия, завършил при резултат 4:2 не мина без спорна ситуация, която ще се обсъжда дори и след намесата на ВАР и решението за дузпа в полза на французите през първото полувреме.


Тогава топката се удари в ръката на Матюиди и оттам срещна ръката на Перишич. След като прегледа с ВАР ситуация реферът Нестор Питана посочи бялата точка и Франция излезе напред с 2:1. Това донякъде оказа влияние върху последвалия развой на мача, коментират експерти.


Помощниците на Питана, обслужващи системата ВАР трябва да са били единодушни, че има явна грешка на главния съдия. Те са дали сигнал на аржентинеца и той прегледа ситуацията и прецени, че има дузпа, коментира сайтът gong.bg.


Какво казва правилникът за играта с ръка?


Нарушението за игра с ръка включва умишлен контакт на футболист с топката с ръка. Трябва да бъдат взети под внимание следните фактори:
- Движението на ръката към топката (не на топката към ръката)
- Разстоянието между съперника, който нанася удара и ръката (неочакван удар)
- Позицията на ръката невинаги означава, че има умисъл в играта (неестествена позиция)

Тоест не са изпълнени всички условия, за да бъде отсъдена дузпа и решението на Питана е много-много спорно.

Друга тема е, че преди първия гол на Франция не трябваше да бъде отсъждан фаул...

Тагове:

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички