Вторник,

Във Враца се проведе заседание с Областния медицински съвет

От: Стандарт -
Във Враца се проведе заседание с Областния медицински съвет
A
A
A

По указания на министър-председателя Бойко Борисов, областният управител Малина Николова проведе неприсъствено заседание с членовете на Областния медицински съвет във връзка със сериозното увеличение на новорегистрираните случаи на заболели от COVID – 19 в страната.

На териториалните звена на изпълнителната власт и кметовете на общини, в изпълнение на Заповед № РД-01-393/09.07.2020 г. на министъра на здравеопазването, е разпоредено да предприемат спешни и незабавни контролни дейности относно спазването на противоепидемичните мерки.

Контролът ще се упражнява за неспазване от страна на физическите и юридическите лица на забраните за:

участие в  присъствени учебни занятия в центровете за подкрепа на личностно развитие и специализираните обслужващи звена от системата на предучилищното и училищното образование, както и във висшите училища;

провеждане на всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито и закрито, без публика;

посещения в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито;

участие в групови празненства с присъствие над 30 човека на открито и на закрито /в т.ч. сватби, балове, кръщенета и други празненства/;

свиждания в лечебните заведения за болнична помощ и посещения на външни лица в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Санкции ще бъдат налагани на лицата за липса или неправилно поставяне на предпазни маски, когато пребивават в обществени сгради, обществения транспорт и търговската мрежа.

При отчитане на конкретната специфика и данни за областта по време на епидемичната обстановка, Областният медицински съвет може да въведе допълнителни противоепидемични мерки.

 

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички