Събота,

ВМРО и омбудсманът - на различни позиции за длъжници

От: Матей Бонев -
A
A
A

 Местната  структура на ВМРО се обяви против искането на националния омбудсман Мая Манолова за възстановяването на водоснабдяването към нередовните потребители от бургаския кв.“Победа“.  "Законите в нашата страна са еднакви за всички и всеки трябва да ги спазва, т.е. потребителите в кв. „Победа“ трябва да си плащат за тази услуга, както си плащат всички останали български граждани", се казва в официалната позиция на бургаските войводи. Те припомнят, че водоподаването в ромския квартал е било спряно, поради натрупан дълг от над 100 000 лв., които нямало изгледи да бъдат платени.
  Според ВМРО с искането си националния омбудсман на прктика призовавал за неспазване на законите в страната или да бъдат заобикалени от определена група хора.
 " Надяваме се, че нито органите на местното самоуправление, нито  държавната власт и ВиК-оператора ще си позволят да предприемат каквито и да било мерки, чрез които биха могли да нарушат закона и да осигурят незаслужени привилегии на едни нередовни абонати, за сметка на цялото общество", се казва в заклечение на общиинскита организация на ВМРО в Бургас.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички