Стихията разплака кмет. Какво му трябва?

Щетите са ужасни, Карлово чака помощ

Стихията разплака кмет. Какво му трябва? | StandartNews.com

На 60 млн. лв. са щетите от водната стихия, която потопи Карлово. Данните са предварителни, каза в ефира на Нова тв кметът на общината Емил Кабаиванов. Той уточни, че все още няма как всички поражения да бъдат описани, разчистването продължава.

Повече от 340 къщи са с различна степен на увреждане. Шест от тях са напълно разрушени, а в повече от 60 е невъзможно да се живее. Обитателите на тези имоти към момента живеят при близки и приятели.Общо 378 семейства се нуждаят от подкрепа от Агенцията за социално подпомагане. Списъците ще бъдат готови днес. Казах на хората, че докато съм кмет съм тях и ще помогам, каза Кабаивенов и се разплака в ефира на бТВ.

Пометени от стихията са седем мостови съоръжения и повече от 10 по-малки моста, които свързват села в региона.

Кабаиванов е категоричен, че преди бурите, отнесли къщите и инфраструктурата, реките там са били почистени. „Ежегодно отделяме средства за почистване на тези малки рекички. А по отношение на сечта не съм експерт. Министърът на земеделието обеща заедно да отидем високо в Средна гора, за да видим до каква степен е обезлесено”, каза още кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай