Петък,

Президентът на Лудогорец номиниран за почетен гражданин на Разград

От: Станка Христова -
213
Президентът на Лудогорец номиниран за почетен гражданин на Разград
A
A
A

Четири номинации за присъждане на званието „Почетен гражданин на Разград“ обсъжда на тържествена сесия общинският съвет в лудогорския град. Местният парламент заседава ден преди празника на града 28 януари, когато Разград чества 142 години от освобождението си.

Президентът на Лудогорец Александър Александров е начело на списъка с почетните кандидатури. Той е номиниран от инициативен комитет, в който влизат областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, председателят на общинския съвет Стоян Димитров и заместник-кметът Милена Орешкова. Александров е предложен за титлата заради огромния му принос за развитието на клуба-шампион като футболен хегемон, допринесъл за спортната слава на Разград у нас и в чужбина.

Учителят възрожденец Никола Икономов, сложил в IXX век началото на просветното дело в Разград е втората номинация. Заедно с тях  титлата почетен гражданин тази година се присъжда и на проф. Нейко Стоянов, бивш ректор на Филиала на РУ „Ангел Кънчев“ в града, и на доктор Мария Пеева – активист на червенокръсткото движение в Разград.

Утвърдените на тържествената сесия нови почетни граждани ще получат официално званията си от кмета на Разград Денчо Бояджиев на тържествен концерт в понеделник  вечер.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички