Представиха реставрирания паметник костница в Благоевград

Кметът Камбитов: Нямаме право да забравяме подвига на войниците и офицерите от Междусъюзническата война

Представиха реставрирания паметник костница в Благоевград | StandartNews.com

С панихида, отслужена от Неврокопския митрополит Серафим, беше отдадена почест на загиналите офицери и войници при защитата на Горна Джумая.  Панихидата се състоя при новореставрирания паметник костница в стария гробищен парк в Благоевград. Присъстваха кметът на града д-р Атанас Камбитов, Иво Антонов, представител на Министерство на отбраната, областният управител Бисер Михайлов, заместник-областният управител Иван Стоянов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, военни и граждани.
Кметът Камбитов благодари за съвместните усилия на Министерство на отбраната, в лицето на министър Каракачанов, Областна администрация, РИМ – Благоевград, РК „Традиция“ за реставрирането на паметника. Той заяви, че Община Благоевград ще продължи да полага всички усилия за възстановяване паметници и обекти с историческа стойност.
„Искам да благодаря, че заедно извършихме това свято дело, за тези, които сега ни гледат отгоре и които най-после ще намерят своя вечен покой. Те ще бъдат винаги с нас на тържествени поводи, за чествания, свързани с величията на България“, каза Иво Антонов, директор на Дирекция „Социална политика“ в Министерство на отбраната.  
„Ние сме в дълг към тези герои. През годините беше оставен в забрава този паметник, който всъщност бележи една от най-значимите страници в историята на нашия град“, подчерта областният управител Бисер Михайлов.
По време на церемонията бяха издигнати знамена, предвождали битките на войниците и офицерите по време на Междусъюзническата война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай