Ограничиха пожара до Велинград. Доброволци помагат

Огънят е обхванал обща площ около 1000 дка,доброволци от офроуд клуба също помагат

Ограничиха пожара до Велинград. Доброволци помагат | StandartNews.com

Локализиран и ограничен е пожарът над Велинград, съобщиха от местния Кризисен щаб. С помощта на тежка верижна техника са направени просеки и прокопани широки траншеи, чрез които пожарът е силно лимитиран.

На място са три пожарни автомобила, всички налични цистерни  и друга техника. В зоната на пожара са служители на РСПБСН-Велинград и на горските стопанства, както и доброволци от офроуд клуба.  

За ръководител на операциите със заповед на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев е  определен гл. инсп. Методи Ушев- началник на РСПБСН-Велинград. Засега кризисната ситуация е овладяна. Няма бедстващи хора и нанесени материални щети, засегната е горска територия.

По данни на ОДМВР – Пазарджик пламъците са тръгнали над кв. Анезица, но не застрашават домовете на хората там.

Пожарът, южно от Велинград, е обхванал обща площ около 1000 дка, от които около 300 дка иглолистна гора и 700 дка сухи треви и храсти. На територията на общината е обявено частично бедствено положение. Цялата Районна служба на пожарната във Велинград е на мястото на пожара, а към тях са се присъединили и още 30 огнеборци от цялата област, служители на двете горски стопанства от Велинград също оказват помощ, присъстват и доброволци. Изпратени са водоноски, а просека за спиране на пожара е прокопана в участъка. Действията на пожарникарите се наблюдават лично от шефа им комисар Ангел Ангелов.

Пожарогасителните действия продължават.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай