Нови възможности пред бизнеса в Момчилград

С приемането на новия ОУП на града се разкриват още възможности за инвестиции пред бизнеса и гражданите

Нови възможности пред бизнеса в Момчилград | StandartNews.com

Нови възможности за инвестиции пред бизнеса и жителите на община Момчилград се разкриват с приемането на новия общ устройствен план.

Важният документ беше приет на последната сесия на общинския съвет и обхваща всички населени места на територията на общината. Предстои обнародването на плана в „Държавен вестник“, а месец по-късно той ще влезе в сила. Документът дава възможност за промяна статута на земеделски земи, като по този начин се дават възможности за създаването на нови урбанизирани зони.
       
„Разкриват се възможности за извършването на различен вид застрояване – и жилищно, и промишлено, около населените места, както и обособяването на зони за отдих. С приемането на плана се улеснява всеки, решил да инвестира в малък, среден или голям бизнес“, заяви кметът на общината Сунай Хасан.
        
По думите на кмета на община Момчилград най-сериозен интерес се очаква да има на трите изхода на Момчилград, където вероятно ще се оформят промишлени зони.
       
„Общият устройствен план е пример за приемствеността при провеждането на местни политики в община Момчилград. Планът едва ли щеше да бъде реализиран в сегашния си вид, ако я нямаше последователността на общинските съветници през последните три мандата и предишните кметове Ердинч Хайрула и Акиф Акиф“, подчерта Сунай Хасан.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай