Събота,

Кърджали и Мейджоу, Китай подписаха Меморандум за сътрудничество

От: Ирина Ангелова -
Кърджали и Мейджоу, Китай подписаха Меморандум за сътрудничество
A
A
A

Меморандум за сътрудничество между община Кърджали и китайската община Мейджоу бе подписан на 18 март, съобщи кметът на Кърджали Хасан Азис. Това е станало по време на неговото 4-дневно посещение в азиатската държава.
„Поканата беше за проучвателно посещение, но то прерасна в официално, тъй като в хода на визитата стигнахме до общото решение, че можем да подпишем и Меморандум за сътрудничество в областта на градското управление, инвестициите, туризма и спорта”, обясни градоначалникът.
В китайската община с население 5,5 млн. жители Хасан Азис е успял да посети 12 фабрики и заводи в сферата на машиностроенето, електрониката, фармацефтичната промишленост. Проведени са и много срещи и разговори с потенциални партньори. „Положих усилия да предизвикам интереса към Кърджали, изтъквайки, че се намира на трансграничен коридор № 9 и в близост до Гърция и Турция”, обясни Хасан Азис.Той подчерта, че по време на срещите е представил възможностите за бизнес в Кърджали като е отправил покана към китайските инвеститори да гостуват и на място да обсъдят бъдещо сътрудничество в областта на машиностроенето, елекрониката и електротехниката. Домакините са проявили много голям интерес и към спортната база, с която разполага Кърджали, с възможностите за обмяна на футболисти, включително и на треньори.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички