Четвъртък,

30 молби в Ст. Загора да не се паркира по тротоара

От: Стандарт -
30 молби в Ст. Загора да не се паркира по тротоара
A
A
A

Днес в Община Стара Загора се състоя заседание на Комисията по безопасност на движение. Общо 30 бяха молбите и предложенията от граждани, които членовете на комисията разгледаха.

Част от постъпилите заявления бяха за поставяне на пътни огледала  и регулиране на движението в райони с обществени паркинги, както и предотвратяване на възможност за паркиране на МПС върху тротоарни площи.

Обсъдени бяха възможностите за поставяне на знаци, указващи възможност за паркиране, така че да не се създават предпоставки за инциденти, както и монтиране на антипаркинг елементи.  Комисията предложи поставяне на осветителни знаци, оказващи  пешеходни пътеки, в няколко части на града. Дискутирана беше възможността за поставяне на пътен знак Б-9, забраняващ влизането на велосипеди в пространството около сградата на община Стара Загора.

По препоръка на председателя на комисията и ресорен зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов, част от предложенията ще бъдат насочени към екипа, който в момента работи по изготвяне на Генерален план за движение, за да има синхрон и намаляване на конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори.

Гражданите, които имат входирани сигнали, ще получат обратна информация за взетите днес решения.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички