Петък,

Какво видя Деси Радева в Рани луг/СНИМКИ/

От: Стандарт -
158
Какво видя Деси Радева в Рани луг/СНИМКИ/
A
A
A
  • В трънското село живеят 10 души, нямат магазин и аптека

Покрай ужасната криза с водата в Перник, всеки ден наяве започнаха да излизат проблеми в малките населени места на областта, които до този момент са оставали в сянката за злободневните обществено-политически скандали. Така стана ясно, че в трънското село Рани луг, което се гордее с 400-годишния дъб, спечелил първо място в конкурса „Дърво с корен“ за 2018 година, е буквално забравено от всички.

Радева: Близо 400 годишният дъб печели първо място в конкурса „Дърво с корен“ за 2018 година. Защитен природен обект, който 4 човека не можахме да обгърнем.

ВИЖ ОЩЕ: Защо Десислава Радева избухна в сълзи

Истината изплува след Фейсбук разказ на първата дама Десислава Радева, която го посети в навечерието на Коледа. Съпругата на президента Румен Радев е председател на Управителния съвет на сдружение “Живата вода на България”. Радева е отишла специално в трънското село Рани луг, за да зарадва хората там, съобщи самата тя във Фейсбук

.

Радева написа: На гости на Георги. Опитахме ранилужкото младо вино :)

“Знаете ли къде се намира село Рани луг? На 5 километра от границата ни със Сърбия, на 15 км от град Трън. В него живеят 10 човека. Нямат си магазин. За аптека, болница, читалище дори и не помисляме да питаме. Три пъти в седмицата минава бусче, което им носи хранителни продукти.”, написа Десислава Радева  и разказа местна легенда за изчезването на котки от селото по време на турското робство, съобщи Zapadno.com.

Радева: Снимка за спомен пред магазина заедно с кметската наместничка г-жа Макариева.

“Заедно с екипа на Живата вода на България се срещнахме се Ицо, Петър, Веса, Станка, Александър, Георги – 3/5-ти от населението. Отидохме да им пожелаем весели празници и здраве през новата година. Намерихме ги усмихнати и шеговити, доволни, че са живи и здрави.”, добави Десислава Радева.
Сдружение “Живата вода на България” извършва дейности в обществена полза. Целта на сдружението е подпомагане опазването, изучаването и популяризирането на българските традиции и култура

.

Радева: В църквата „Свети Николай“, строена 17-ти век, няма да има служби по коледните празници.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички