Какво видя Деси Радева в Рани луг/СНИМКИ/

В трънското село живеят 10 души, нямат магазин и аптека

Какво видя Деси Радева в Рани луг/СНИМКИ/ | StandartNews.com
  • В трънското село живеят 10 души, нямат магазин и аптека

Покрай ужасната криза с водата в Перник, всеки ден наяве започнаха да излизат проблеми в малките населени места на областта, които до този момент са оставали в сянката за злободневните обществено-политически скандали. Така стана ясно, че в трънското село Рани луг, което се гордее с 400-годишния дъб, спечелил първо място в конкурса „Дърво с корен“ за 2018 година, е буквално забравено от всички.

Радева: Близо 400 годишният дъб печели първо място в конкурса „Дърво с корен“ за 2018 година. Защитен природен обект, който 4 човека не можахме да обгърнем.

ВИЖ ОЩЕ: Защо Десислава Радева избухна в сълзи

Истината изплува след Фейсбук разказ на първата дама Десислава Радева, която го посети в навечерието на Коледа. Съпругата на президента Румен Радев е председател на Управителния съвет на сдружение “Живата вода на България”. Радева е отишла специално в трънското село Рани луг, за да зарадва хората там, съобщи самата тя във Фейсбук

.

Радева написа: На гости на Георги. Опитахме ранилужкото младо вино :)

“Знаете ли къде се намира село Рани луг? На 5 километра от границата ни със Сърбия, на 15 км от град Трън. В него живеят 10 човека. Нямат си магазин. За аптека, болница, читалище дори и не помисляме да питаме. Три пъти в седмицата минава бусче, което им носи хранителни продукти.”, написа Десислава Радева  и разказа местна легенда за изчезването на котки от селото по време на турското робство, съобщи Zapadno.com.

Радева: Снимка за спомен пред магазина заедно с кметската наместничка г-жа Макариева.

“Заедно с екипа на Живата вода на България се срещнахме се Ицо, Петър, Веса, Станка, Александър, Георги – 3/5-ти от населението. Отидохме да им пожелаем весели празници и здраве през новата година. Намерихме ги усмихнати и шеговити, доволни, че са живи и здрави.”, добави Десислава Радева.
Сдружение “Живата вода на България” извършва дейности в обществена полза. Целта на сдружението е подпомагане опазването, изучаването и популяризирането на българските традиции и култура

.

Радева: В църквата „Свети Николай“, строена 17-ти век, няма да има служби по коледните празници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай