Бедствено положение в Горна Оряховица

29-годишен мъж е загинал в Златарица, предполага се, че причина за смъртта е токов удар

Бедствено положение в Горна Оряховица | StandartNews.com

Община Горна Оряховица обяви частично бедствено положение, заради щетите по уличната мрежа, нанесени от поройния дъжд и бурята тази сутрин.

29-годишен мъж е загинал в Златарица, предполага се, че причина за смъртта е токов удар от скъсан електрически проводник, предаде БНР.

Все още има селища в област Велико Търново, които са без електрозахранване.

Инцидентът в Златарица се е случил тази сутрин, свидетели посочват, че мъжът е хванал с ръка проводник под напрежение, вероятно скъсан от бурята. Образувано е досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Поройният дъжд за час и половина тази сутрин, който се равнява на половинмесечната норма, отнесе напълно пътната настилка на четири улици в Горна Оряховица и Долна Оряховица и Общината обяви частично бедствено положение.

„Комисия прави оглед и описва щетите“, съобщи областният управител Георги Гугучков:

„И се подготвят да кандидатстват за тяхното възстановяване към Междуведомствената комисия. Десетки хиляди левове ще бъде“.

В много от населените места в региона също има поражения по уличната мрежа. Тази сутрин заради наводнения беше затворен главният път София – Варна, отстранени са десетки паднали и опасни дървета по главния път Русе – Велико Търново.

Все още има селища без ток след бурята, посочи областният управител Георги Гугучков:

„Електроразпределителното дружество възстановяват захранването. Те насочиха своите усилия да оказват съдействие на екипите, които отстраняваха повалени дървета“.

В противопожарните служби продължават да постъпват сигнали за отводняване на обществени и жилищни сгради. Няма реки, излезли от коритата си в областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай