Работници заловиха свои колеги да крадат гориво

Работници заловиха свои колеги да крадат гориво | StandartNews.com

Сливен. Работници от сливенската фирма "Еко асорти" заловиха свои колеги да крадат гориво. Фирмените "полицаи" веднага извикали патрул на МВР. Тримата извършители са в ареста и ще бъдат изправени пред съда, съобщиха от полицията.

Екшънът се разигра в нощта срещу събота на главния път София-Бургас край сливенското село Трапоклово. "Моят син, който работи във фирмата, и други наши служители проследили двамата крадци, които напълнили резервоара на товарния автомобил от наша бензиностанция, след което са хванати да точат гориво", разказа пред "Стандарт" Петър Байчев, собственик на фирма "Еко асорти". Преследвачите карали кола, която била неизвестна за крадците. "Двамата ми служители имали и помагач - търговец на гуми на паркинга край селото. Явно и друг път са ме крали. Аз усещах, но съм много доверчив, а синът ми реши да ми докаже и успя", каза Петър Байчев.

В понеделник сутринта той лично е уволнил 21-годишния Т.Т. и 48-годишният С.П. Двамата заедно с И.Х. на 24 години са арестувани и ще бъдат съдени за кражба, съобщиха от полицията в Сливен. Те са заловени да точат горивото с общо 4 туби. Преди да бъдат хванати, апашите са задигнали 50 литра гориво. Проверка на фирмата обаче установила, че те са декларирали по-малко налято гориво на бензиностанцията. "Сега единият ми се обажда да ми обяснява нещо. Не искам да го чуя и да го видя", беше категоричен Петър Байчев, чийто бизнес обхваща обработка на хиляди декари ниви, производство на млека, сирена, колбасарски цехове и верига от магазини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай