Пак думнаха сайт за пиратско кино

Пак думнаха сайт за пиратско кино | StandartNews.com

Хасково/София. Антимвафиоти разбиха пореден сайт за пиратско кино. Преустановен е достъпът до интернет адреса, предоставял незаконно ползване на филми без съгласието на правоносителя, съобщи МВР. 

Служители от сектор “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” в Главна дирекция за борба с организираната престъпност /ГДБОП/ и колегите им от Хасково проведоха операция по документиране и пресичане на  незаконно използване на филми без съгласието на правоносителя чрез интернет страница http://filmitv.net.
В хода на извършената проверка антимафиотите установили собственика, чрез който се е предоставял достъп до неограничен брой потребители на филми, чиито права за разпространение на територията на България са собственост на българска компания за разпространение. По този начин били нанесени огромни щети на българските дружества, които упражняват тази дейност, спазвайки българското законодателство, съобщават от разследването.

В рамките на образуваното досъдебно производство последвало претърсване от жилището на собственика в Хасково. Оттам е иззета компютърната система, чрез която е администрирал и поддържал инкриминирания сайт. След разпореждане на ГДБОП, достъпът до сайта е преустановен.

Поредната успешна операция на дирекцията е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на  интелектуалната собственост” към министъра на културата, за ограничаване на интелектуалното пиратство в Интернет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай