Арест след екшън с крадени коли

Арест след екшън с крадени коли | StandartNews.com

Мездра. Истински екшън с банда, откраднала две скъпи коли на столичани, се разигра на главен път Е – 79 край мездренското село Люди дол. Автомобилите са зарязани от крадците, а 27-годишният врачанин Христо Х. е арестуван с прокурорско нареждане за 72 часа.

Към 1,30 часа в нощта срещу вторник екип от двама служители на група за престъпления по пътищата при Областната дирекция на МВР във Враца забелязал край неработещото заведение „Белия хан" група мъже с две коли. Като видели ченгетата, те веднага се метнали в „Ауди А6" и дали газ към София. След преследване колата е открита изоставена в борова гора между селата Ребърково и Люти дол. Проверката показала, че тя била открадната същата нощ от столицата, но престъпниците сякаш се изпарили. Зарязаното при кръчмата „BMW 520 D" също било задигнато от столицата преди часове.

Униформените забелязали до заведението и „Ауди". Шофьорът му Христо Х. не дал смислени обяснения за това, какво прави на мястото по това време. Той е привлечен като обвиняем за участие в банда за кражба на коли и е задържан. Останалите от групата все още се издирват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай