Семейството на Мирослава: Искаме доживотна присъда

Семейството на Мирослава: Искаме доживотна присъда | StandartNews.com

Емилия Шушкова, майка на Мирослава

Не знам дали да съм доволна от присъдата. Ако беше протекло делото, така както би трябвало, може би щеше да излезе всичко и щяха да се разкрият другите участници. Най-вероятно ще обжалваме до последната възможна инстанция. Ако беше нормалната процедура с изслушване на всички доказателства, щеше да има осъдителна присъда, най-малко до живот, както и в размера на гражданските искове.

Елеонора, сестра на Мирослава

- Елеонора, какво знаете за други участници в отвличането и убийството на сестра ви?
- Питайте го Заека защо е решил така. За него мотивът да си признае са медиите, нека да разкаже всичко, което знае.
- Вярно ли е, че е имало докладна записка на полицай месеци по-рано, че се планира отвличането на Мирослава и вие сте знаели за това?
- Къде е тази докладна, нека да я покажат... Дали съм щяла да допусна това, ако съм знаела. Това е не просто обидно, ще го оставя без коментар.

Диана Ангелова, адвокат на Марио Любенов

За признаването на вината си Марио изтъкна пълното обезверяване по другите няколко дела, които се водят срещу него. Смята, че при положение че няма доказателства, заради обществения натиск, ще бъде осъден на всяка цена.
Аз съм сигурна, че той не е участвал в изпълнителното деяние, като негов адвокат и като човек, който познава всички материали по делото. Лично аз нямам обяснение лично. Нещо е станало в затвора, за да признае. Иначе ми изглежда психически зле и обезверен. Не изключвам нито една възможност да му е било въздействано по някакъв начин, за да си признае. Не съм му разяснявала процедурата да се признае за виновен, за да получи по-лека присъда. Пред мен никога не е казвал, че той е извършил нещо - нито в отвличането, нито убийството.
Събрани доказателства за участието на Марио няма, има едно самопризнание на Стойчо, което се развива и което нямаше да бъде прието като релевантно в хода на процеса.

Ще обжалвам, защото е нарушен материално-правният закон. Няма привеждане в безпомощно състояние, нито има особено убийство по особено мъчителен начин, има и редица процесуални нарушения. Те са толкова драстични, че не знам как тези хора ще спят спокойно след това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай