Subway обеща да премахне опасна съставка от сандвичите си

Subway обеща да премахне опасна съставка от сандвичите си | StandartNews.com

Вашингтон. Една от най-големите американски вериги за бързо хранене Subway ще вземе мерки, за да премахне наличието на опасен химикал от състава на хлебчетата, които се използват за сандвичите, предаде Ей Би Си Нюз. Повод за това стана подписка, призоваваща: „Subway, спрете да използвате опасни химикали в хляба си" на популярен блогър, който обърна внимание на вредната съставка.  

Вани Хари, авторка на блога FoodBabe.com, първа сигнализира за химикала Azodiacarbonamide, който по принцип се използва за подобряване на еластичността и издръжливостта на подметките за обувки, йога матраците и синтетичната кожа. След като се вдигна много шум във връзка с петицията, от Subway обявиха, че "вече са предприели стъпки за отстраняването на съставката от хлебчетата".

„Ще го направим, въпреки факта, че Azodiacarbonamide e съставка, одобрена от Администрацията по храните и лекарствата", гласи официално съобщение на компанията - все пак опорните точки в маркетинговата стратегия на Subway са свежестта и „по-добрият избор" на храната.  

Химикалът Azodiacarbonamide е забранен във Великобритания, Австралия и цяла Европа, но досега се използваше без проблем в САЩ. Подписката на Хари за подобряване на качеството на хляба в Subway е подкрепена от десетки хиляди хора онлайн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай