Женски бой и стригане след обиди във Фейсбук

Женски бой и стригане след обиди във Фейсбук | StandartNews.com

Дупничанки натупаха приятелка на кафене, рязаха й косата и дрехите

20-годишната е само със скъсан потник, обясняват от полицията

На жесток женски бой са станали свидели клиенти на заведение в Дупница в понеделник вечер. Както си пиели кафето, четири млади жени скочили да се бият помежду си. Очевидци на неприятната гледка подали сигнал на тел. 112 и скоро на място пристигнал полицейски патрул. Униформените не успели да разберат кои са побойниците и си тръгнали. Няколко часа по-късно в полицейското управление в града момиче подало сигнал, че е бито от приятелки.

Девойката се оплакала, че е натупана сериозно и е скъсана дрехата й, но не останала да дава повече показания. Побързала да се прибере у дома, защото на другия ден отивала на почивка на море и трябвало да се приготви. "Няма сериозно пострадали от инцидента", каза говорителят на ОДМВР в Кюстендил Катя Табачка. На битото момиче е скъсан само потникът, уточни тя и обясни, че тези, които са й се нахвърлили, вече са установени и по случая за изясняване на подробностите се работи. По думите й битата била нападната, защото разпространявала обидни квалификации чрез социалните мрежи.
За инцидента са разпитвани и клиенти на заведението, където са били момичетата. Според някои от очевидците

гледката била страховита

Нападателките рязали косата на пострадалата с ножица, блъскали я и я удряли с юмруци и накрая й скъсали дрехите. Момичето през цялото време крещяло за помощ, опитвало да скрие голотата си и плачело от срам, болка и ужас. В нейно отсъствие пред дознателите побойниците обяснили, че я нападнали заради написани обидни думи от нея във Фейсбук.
Местните си спомниха и друг случай на агресия между жени. През март в местна дискотека 16-годишна ученичка се нахвърли на сервитьорка, защото неволно я настъпила, докато тийнейджърката танцувала на дансинга. Келнерката не останала длъжна на нападателката си и

двете се хванали за косите

в средата на заведението, а посетителите, вместо да ги разтърват, гледали грозна сцена с размяна на юмруци и ритници. По дансинга се разхвърчали кичури коса от момичетата - блондинка и брюнетка. След като в крайна сметка били разтървани от бивш гард на дупнишките братя Галеви, двете излезли навън, но пред заведението боят продължил с нова сила. Очевидци си спомнят, че по-агресивна била по-малката участничка в мелето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай