Здравната министърка била ангел

Здравната министърка била ангел | StandartNews.com

Сливен. Нашите ангели са тези две дами - Десислава Атанасова, министър на здравеопазването, и Десислава Танева, народен представител и лидер на ГЕРБ в Сливен. Това заяви по време на първа копка на новото отделение за хемодиализа в Сливен областният управител Марин Кавръков.

В молитвата се казва, че идва ангел Господен и задвижва водата. Нашите ангели са министър Атанасова и Десислава Танева, които дадоха възможност да имаме ново отделение по хемодиализа, каза Марин Кавръков. "Това е последният прешлен от гръбнака на сливенското здравеопазване, който ни липсваше", допълни губернаторът.

Министър Атанасова направи първата копка като счупи букилка шампанско в кофата на багер. Тя съобщи, че министерството е осигурило 400 хиляди лева за новото отделение по хемодиализа, което ще струва 602 хиляди лева. "Болницата в Сливен е с положителен резултат и със счетоводна печалба. Надявам се останалите средства да бъдат осигурени от нея", каза министър Атанасова. Тя отново бе категорична: "Няма да подкрепя предложенията за улесняване закона за пушачите. За да сме здрава нация, трябва да спрем цигарите. Това е европейска стъпка. Хората вече разбраха, че може с няколко цигари по-малко на ден", каза министър Атанасова.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай