Затворник осъди държавата за стегнати белезници

Първият знаков килър у нас Бисер Манолов тушира Темида

Затворник осъди държавата за стегнати белезници | StandartNews.com

Перник. Килърът на първото знаково убийство у нас осъди държавата за стегнати белезници. След неколкогодишни опити да оскубе пари заради лоши битови условия в килията си в „Бобов дол“ Бирес Манолов успя да получи чек за болезнени помощни средства.

Върховният административен съд потвърди решенията на кюстендилските магистрати в полза на ищеца с доживотна присъда. Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" му плаща пет стотака за претърпени неимуществени вреди и страдания. Манолов ще бъде обезщетен за сложени му белезници по време на свиждане с майка му на 13 февруари 2011 г., когато оковаване не се налагало. За „грешката“ на надзирателите затворникът ще получи 300 лева, въпреки, че поиска за това хилядарка. Други 200 лева съдът му присъди за прекалено стегнат усмирителен колан. Искът му за 3000 лева за болезнените охлузвания от оковите бе отхвърлен от висшите магистрати.

Манолов ще лежи до живот за убийството на сарафката Виолета Георгиева, което е едно от първите знакови у нас. Той обаче реши да убива времето си в килията като пише жалби срещу надзирателите. В един от безумните му искове той настояваше за крупна сума затова, че в зандана е прекалено студено. Накрая обаче успя да спечели първото дело в страната за използване на окови в затвора.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай