Защо получаваме дежа вю

Това явление има различни обяснения

Защо получаваме дежа вю | StandartNews.com

В превод от френски, терминът „дежа вю“ буквално се превежда като „вече видяно“. Тоест, когато човек се озове на ново място, но му се струва, че веднъж вече е бил тук. Според психологът Сергей Ключников това явление има различни обяснения.

Съществува концепцията за „синхронизиране на съзнанието“, когато миналите преживявания се преплитат с настоящето въз основа на прилики. Има нещо подобно в настроението или външните картини и мозъкът разпознава това като вид памет. Вторият момент - човек изпитва шок, слоеве от образи и спомени се издигат от дълбините, които изглеждат на човек, подобни на настоящия момент. Последователите на източните учения с теорията за прераждането вярват, че това е един вид „вибрация на предишния живот“, казва психологът.

Също така, „дежа вю“ може да бъде проява на интуиция, отбеляза Ключников, предаде БГНЕС. Важно е да разберете какво може да се научи от него и дали това е един вид сигнал за човек да приеме програма или да се противопостави. Следователно интуицията, в зависимост от вида на събитието, или насърчава човека да направи това, което е планирал, подкрепя решението му да направи нещо, или, напротив, предупреждава срещу човек, стъпки, решения, заключва психологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай