Заради Лунната нова година! Какво се чака в Китай?

По-рано Германия призова своите граждани да не пътуват до страната, ако не е наложително

Заради Лунната нова година! Какво се чака в Китай? | StandartNews.com

В Китай започва 40-дневният период на пътуване за Лунната нова година, който преди пандемията от Covid-19 беше известен като най-голямата миграция на хора в света. Заради бързото премахване на ковид ограниченията в страната се наблюдава рязък скок в броя на инфекциите.

Китайското министерство на транспорта очаква над 2 млрд. пътници в следващите 40 дни, което е близо 100% увеличение в сравнение с миналата година, инфомриа БНР. От утре Китай отваря и границата си с Хонконг и премахва изискването за карантиниране на пристигащите в страната.

Очаква се много китайци да пътуват в чужбина, защото няма да се притесняват, че ще им се наложи да бъдат в изолация при завръщането си.

Реакциите на отпадането на ограниченията със смесени. Едни се радват на свободата да пътуват след почти три години затваряне, но други се притесняват, че така заболяването ще се разпространи в селските райони и ще бъдат заразени много възрастни хора.

По-рано Германия призова своите граждани да не пътуват до Китай, ако не е наложително. Според германското министерство на външните работи, броят на новозаразените в Китай е достигнал най-високото си ниво от началото на пандемията 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай