Задържаха автобус с 26 нелегални мигранти край Стара Загора

Задържаха автобус с 26 нелегални мигранти край Стара Загора | StandartNews.com

Микробус с 26 нелегални мигранти от Сирия и Ирак, сред който деца и непълнолетни, бе задържан на АМ "Тракия" в района на Стара Загора в посока към София по време на проведената полицейска акция.

Микробусът, с който са се движели мигрантите, е със софийска регистрация. При подаден знак със стоп палка от полицията, водачът спрял рязко, скочил от микробуса и се опитал да избяга, прескачайки крайпътната мрежа, но бил застигнат и заложен от патрула.

Под надзора на районната прокуратура в Стара Загора срещу 51-годишния шофьор от Димитровградското село Черногорово е започнало бързо производство за подпомагане на чужденци за незаконно преминаване на страната ни.

В прокурорско постановление арестът му ще бъде удължен на 72 часа, а в понеделник районната прокуратура ще поиска от съда постоянна мярка за задържане под стража.

26-мата сирийци и иракчани са влезли в България без документи за самоличност. Процесуалните действия включват разпити на бежанци и свидетели, както и назначаването на експертизи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай