Забраниха ментета срещу рак

Забраниха ментета срещу рак | StandartNews.com

София. Хранителни добавки с мними целебни свойства срещу рак и СПИН забрани Комисията за защита на потребителите. Всеки, който ги продава щес е глобява с 15 хил. лв.

Четири са добавките, чиято продажба се забранява. Това са весьолка фунго Ши, всякакви видове азиатски гъби като Рейши спори, Ганодерма с алое, Агарикус Ганодерма, Кориолус Верзиколор, Майтаке Бета –Фактор, Кверцетин и королиус PSP. Също така к    Капсули на прах от спори на гъба Линджъ и капсули с шийтаке гъба.

Тези продукти обикновено се продават по интернет. В рекламата за тях пише, че могат да лекуват рак, СПИН, диабет, язва, множествена склероза и други тежки заболявания.Търговците не са представили документи с убедителни научни доказателства, които по безспорен начин да потвърдят истинността на твърденията им, обясниха от комисията за потребителите. Затова оттам спряха предлагането им.

Решение за забрана е издадено и за следните продукти: запер, мind Spa – система за личностно развитие и релаксации, Vulcano Zapper – уред унищожаващ паразитите в организма, StemEnhance – активатор на стволови клетки, апарат за лечение на болки в гърба и комплект за привличане на пари.

Комисията не е получила доказателства, че уредите влияеят върху съня, обучението, менталните функции или благополучието на човека, обясниха оттам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай