За денонощие в Шабла паднала 40 л на кв. м дъжд

За денонощие в Шабла паднала 40 л на кв. м дъжд | StandartNews.com

Има населени места без ток, влакът София - Кардам закъсня, до села в общините Добричка и Тервел може да се стигне само с високопроходима техника

Тежка зимна обстановка има и в Добричка област, като дежурният в Областно пътно управление увери, че пътищата в областта са проходими при зимни условия и машини на фирмата, ангажирана със зимната подготовка непрекъснато почистват направленията. Заради валежите обаче и силният вятър той определи обстановката като динамична и по искане на съседни пътни управления - Силистра и Шумен, движението по тези направления от Добрич е затворено на територията на тези пътни управления.

За денонощие в Шабла са се изсипали 40 л на квадрат дъжд, като температурата по обяд в неделя беше плюс 6 градуса, а скоростта на вятъра 12 м в секунда. Още по-силен вятърът е на нос Калиакра, където скоростта му над 20 м в секунда. Заради сложната зимна обстановка тази сутрин не пристигна навреме влакът София - Кардам, съобщиха от гарата, като допълниха, че се очаква закъснението да е около 7 часа и вместо сутринта, влакът се очаква да пристигне в ранния след обяд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай