За първи път! Любовница на Даунинг стрийт 10

Приятелката на БоДжо ще живее с него в премиерската резиденция

За първи път! Любовница на Даунинг стрийт 10 | StandartNews.com

Още една английска традиция отиде в историята. След като холивудската актриса без синя кръв Меган Маркъл, стана принцеса, отведена до олтара от майка си, сега за първи път в историята на Великобритания в резиденцията на Даунинг стрийт 10 ще се нанесе премиерска двойка без брак.

Говорителят на новия премиер Борис Джонсън потвърди днес, че БоДжо ще се нанесе в новия си дом заедно със своята приятелка Кари Саймъндс.

"Премиерът официално се нанася днес и, да, партньорката му ще живее там", каза говорителят. Така той сложи точка на спекулациите сам ли ще е Джонсън или не, които тръгнаха миналата седмица. Тогава БоДжо прекрачи сам прага на Даунинг стрийт 10, а Саймъндс, бивш ръководител на комуникациите на неговата Консервативна партия, бе застанала наблизо с екипа му.

Английската традиция повелява всеки нов премиер да участва в церемония по ритуалното влизане на Даунинг стрийт 10, заедно със съпругата или съпруга си и децата им, ако имат такива. Но 55-годишният Джонсън и съпругата му Марина Уилър, с която имат четири деца, обявиха през септември, че са се разделили и се развеждат след 25 години брак. Не е ясно дали разводът е приключил.

Коя е Кари Саймъндс? Освен за Брекзит, медиите на Острова не спират да обсъждат партньорката на новия премиер, наричайки е "първата приятелка" на Великобритания

Ще придружава ли Кари Саймъндс Борис Джонсън по време на официалните му посещения в чужбина? Ще живее ли с него? Тези въпроси ангажират британската преса през последните дни.

31-годишната приятелка на новия премиер се пази далеч от светлината на прожекторите. Дъщеря на един от основателите на The Independent и на адвокат на таблоида Матю Саймъндс, Кари Саймъндс получава елитно образование в частни училища.
През 2012 година влиза в предизборния екип на Джонсън за кметската надпревара, а на 29 години става най-младият директор комуникации в историята на Консервативната партия, разказа България он ер. Днес Кари работи като старши съветник на благотворителната организация "Oceana", чиято цел е опазването на околната среда.

Тя е силна и уверена жена, зад която стои тежка история, защото на 19-годишна възраст става жертва на Джон Уорбойс - Таксиметровия изнасилвач, който е нападнал поне 100 жени в Обединеното кралство преди да бъде заловен, продължава историята на Кари dir.bg. Един ден, докато чака автобус на спирката, до нея спира такси. Шофьорът й предлага да я закара до тях само за 5 паунда, при което тя се съгласява. Когато Кари се настанява на задната седалка, той й предлага чаша шампанско, но тя отказва. По някое време мъжът отбива колата и се качва отзад при нея. Предизвиква я да изпие чаша водка срещу 50 паунда и напълно безплатен превоз. Без да знае, че в питието е разтворено сънотворно, тя приема.

"Направих го, което беше глупаво, но просто исках да се прибера у дома. От онзи момент не се сещам какво е станало и никога няма да разбера", признава Саймъндс. Преживяното вече е зад гърба й и тя сама е извървяла дългия път на признанието, борейки се честно за всеки един свой успех.

За първи път връзката на Джонсън и Саймъндс стана публично достояние по време на кампанията му, когато една вечер полицията бе извикана в дома им. Тогава изплашените съседи се обадили на служителите на реда, понеже чуват чупеното на предмети и виковете на Кари, която крещи на Борис да я остави на мира и да се махне оттам. Не след дълго пресата публикува снимка на двойката, показваща, че са преодолели неразбирателството, но кадъра се видя съмнителен на повечето хора, които изразиха мнение, че той е нагласен.

24-години по-младата Саймъндс обаче рядко се появява с Борис Джонсън пред камерите. Миналата година бившият кмет на Лондон обяви, че се развежда с втората си съпруга след 25-годишен брак. Ако връзката на Борис и Кари премине на следващия етап и той повдигне въпроса за брак, Джонсън ще се превърне в първия премиер от 250 години, който ще се ожени по време на служба.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай