ВАС отложи делото на Кокинов

ВАС отложи делото на Кокинов | StandartNews.com

София. Върховният административен съд отложи делото на бившия градски прокурор на София Николай Кокинов, който обжалва решението на Висшия съдебен съвет да го уволни.

Процесът беше отложен за 11 ноември, защото съдът изиска от представляващия ВСС допълнителна информация във връзка с протокол от дисциплинарно дело номер 6, както и протокол от решението по делото, които не са приобщени като информация до този момент.

„Настоящото съдебно заседание беше отложено за 11 ноември с оглед на други доказателства, които бяха поискани да бъдат представени от ответната страна. Предмет на това дело е разглеждане на една процедура за дисциплинарно уволнение на един български гражданин. Нашата теза е, че подобни годни доказателства, които следва да бъдат кредитирани липсват и в този смисъл самото решение на Висшия съдебен съвет е незаконосъобразно и следва да бъде отменено", обясни адвокатът на Николай Кокинов Петя Милкова.

„Изцяло решението на ВСС е аргументирано с възпроизведени текстове от този аудиозапис, който и Върховна касационна прокуратура се произнесе, че е негодно доказателство", заяви тя относно мотивите за уволнението на Кокинов.

Бившият градски прокурор на столицата Николай Кокинов не се яви в съда. Следващото заседание е на 11 ноември 2013 г. от 11.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай