Уилям завижда! Какво позволила Елизабет II на Хари

Британската кралица не харесвала брадати мъже

Уилям завижда! Какво позволила Елизабет II на Хари | StandartNews.com

Кралските особи имат доста ограничения и правила, които трябва да спазват. Понякога обаче членовете на кралското семейство отказват да следват протокола, пише "Тялото". Става ясно, че най-малкият внук на Елизабет II, принц Хари, е успял да защити правото си да носи брада.

Британската кралица не харесвала брадати мъже. Нейно Величество вярвала, че окосмяването по лицето е подходящо само при пътуване по света или по време на военна служба. Докато са в двореца, всички монарси трябва да са гладко избръснати.

Херцогът на Съсекс трябваше да иска разрешение от баба си, за да запази брадата си на сватбата с Меган Маркъл. По-малкият внук на Елизабет II се страхуваше, че в противен случай булката няма да го познае. Невинната молба на принц Хари дори провокирала кавга с брат му принц Уилям.

Най-големият наследник смятал за несправедливо това, че баба му е разрешила на принц Хари да носи брада, докато той е бил принуден да я обръсне.

Принцът на Уелс почти никога не се появява в обществото без гладко избръснато лице. Том Брадби от ITV, който разговаря с принц Хари, за да популяризира книгата The Spare, отбеляза, че спорът за брадата е „един от най-загадъчните моменти в книгата:“

Хари отишъл при баба си, Кралицата, за да поиска разрешение да запази брадата за собствената си сватба. Това провокирало поредния спор между двамата братя, който продължил цяла седмица.

Херцогът на Съсекс призна в интервю, че е наясно с недоволството на баткото. „Мисля, че за Уилям беше трудно, когато други хора му казаха да обръсне брадата си, но въпреки това бях тук в деня на сватбата си, в униформа, вече не в армията, но мислех така, сякаш... вярвах, че аз трябва да си обръсна брадата преди сватбения си ден.“

Хари допълни, че без брадата би се чувствал много различно и това е трудно за разбиране от хора, които никога не са си пускали такава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай