Уилям и Кейт разгневиха поданиците

Херцозите на Кеймбридж бяха обвинени в нарушаване на правилата за изолация на Великобритания

Уилям и Кейт разгневиха поданиците | StandartNews.com

Принц Уилям и Кейт Мидълтън си навлякоха гнева на народа. Херцозите на Кеймбридж бяха обвинени в нарушаване на правилата за изолация на Великобритания по време на излет в Сандрингам, предаде английската преса. Уилям и Кейт, заедно с трите им деца, бяха заснети на разходка с графа и графиня Уесекс и двете им деца край светлинни атракциони на коледен базар. 

Подобно събитие попада в "Ниво 2" в съответствие със специалната британска система за локдаун, която предвижда, че само шест души от няколко семейства могат да общуват заедно извън дома - кралската компания е надхвърлила този брой с трима. Снимките, публикувани от Daily Mail, показват, че две семейства - девет души - се разхождат едно до друго, предаде Дарик. Изданието отбелязва, че членовете на семейството не са носили маски, а са се опитвали да поддържат социална дистанция.

Изданието не е получило официален коментар от представители на херцозите на Кеймбридж. Източник от Сандрингам твърди пред вестника, че и двете семейства са получили отделни последователни разрешения за посещение на коледния пазар точно преди той да се отвори за широката публика. Двете семейства са дошли сами и са си тръгнали по същия начин.

Кралското разходка обаче се е състояла ден след като британският премиер Борис Джонсън обяви нови, по-строги ограничения заради новата мутация на коронавируса. Принц Уилям вече беше критикуван за нарушаване на правилата за изолация веднъж, както и братовчед му принцеса Беатрис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай