Ученик уби дядо на зебра

Ученик уби дядо на зебра | StandartNews.com

18-годишният летял с "Ауди", избягал пеша и се върнал с адвокат

Единадесетокласник от Сливен уби 60-годишен мъж на пешеходна пътека, след което офейка. Ученикът се прибирал от среднощен купон с "Ауди А4", собственост на баща му, около 7 часа сутринта. По това време мъжът отивал на работа, пресичайки на пешеходната пътека при Новоселския мост. Изневиделица пешеходецът бил връхлетян от бясно движещото се ауди. Фаталният удар станал съвсем близо до заведението "Океан". Пешеходецът е починал на място. Ученикът набил спирачки на метри от тялото. Излязъл от колата и хукнал да бяга.

Оставил на мястото двамата му приятели, които пътували с него в колата. Те повикали линейка, а медицинският екип се обадил в полицията. Заради липсата на шофьора униформените описали случая като бягство от местопроизшествието. Те не възприели увещанията на приятелите на момчето, че то е отишло да повика баща си. Няколко часа по-късно действително младежът се появил в районното заедно с баща си и адвокат. Родителят обяснил, че синът му е откраднал ключовете от колата.

Директорката: Не бива да го разгласявате

"От вас научавам за случилото се. Такива неща не бива да бъдат разгласявани публично", това бе единственият коментар на директорката на 11-о училище в Сливен, където учи виновникът за катастрофата. Предполага се, че неговите приятели, които са се возили в колата са от същото училище, но умишлено от там крият. Ще стане ясно и колко алкохол са употребили тийнейджърите, преди да седнат в автомобила. Шофьорът се е явил късно в полицията, което трудно ще докаже дали и колко е бил пиян по време на местопроизшествието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай