Торта от НДК до Попа влезе в Гинес

Сладкото изкушение е с размери километър и двеста метра

Торта от НДК до Попа влезе в Гинес | StandartNews.com

Женева. Торта с размери един километър и двеста метра влезе в Гинес. Така бе признато, че това е най-голямото сладко изкушение в света. Столичани изчисляват, че ако захарното бижу бе в София, то щеше да стигне от НДК до паметника на Патриарх Евтимий, известен като Попа. Произведението обаче е приготвено в Женева от 200 души.

„Тортата е 1200 метра на три нива. Направена е от тесто, като всяко парче от него е с дължина 50 сантиметра. Представете си как се пекат 3600 парчета тесто”, издаде от кухнята главен готвач Къндасауми Франс.

Подготовката е отнела два месеца, а печенето на тестото за трите блата е започнало преди седмица. Само нанасянето на крема продължило три часа. Тортата рекордьор беше разрязана на малки парчета и дарена с благотворителна цел на организации, борещи се с рака на гърдата.

"Никога не съм виждала толкова дълга торта. Наистина е удивителна като изпълнение. А най-хубавото е, че ще бъде продадена за благотворителна цел”, сподели местна жителка.

Представител на Рекордите на Гинес прецени, че тортата е счупила предишния рекорд за най-дълго сладкарско произведение. Той е бил поставен в Белгия през 1992 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай