Тодор Славков: Липсват ми $1 милиард

Тодор Славков: Липсват ми $1 милиард | StandartNews.com

"Не я искам тая държава! То и държава не остана. По-добре да я закрием. Това заяви в "Тази неделя" по bTV Тодор Славков. "Най-тъжното е, че нищо не зависи от нас. Ако ме питаш дали съм искал да стана политик, ще ти кажа откровено - никога не съм искал. Но са ме канили от много партии и винаги съм отказвал. Аз не ставам за политик", призна внукът на бившия Първи по времето на социализма Тодор Живков.

Запитан кои са били любимите му привилегии по времето на всевластния му дядо, той отговори: "Не сме имали чак кой знае какви привилегии. Но имах лична кола например. Имахме охрана. Всъщност бях много малък по това време. Но когато тръгнах по детски рождени дни и излязох от моя кръг, видях, че другите деца живеят по коренно различен начин".
Тошко каза още, че той и сестра му Жени били "държани много изкъсо": "Не бяхме лигави деца, които си позволяваха всичко. Няколко жени се грижеха за нас и те следяха да не правим каквото си поискаме".

Внукът на Тато сподели, че най-хубавите моменти от "онова време" са тези със семейството на Нова година и летните ваканции на морето. "Не бих си избрал други родители. Те вероятно биха си избрали друго дете", коментира още Славков и допълни, че се старае да бъде добър баща на дъщеря си.

"Имаш ли жена до себе си в момента?", полюбопитства тв водещата Диана Любенова.

"Не, нямам. Но са ми предлагали брак. Около 40 пъти. Бил съм семеен мъж. И съм издържал 7-8 години", обясни Славков.
А на въпроса какво му липсва в момента, в типичния си майтапчийски стил, Тошко отговори: "Ами, честно казано, липсват ми 1 милиард долара".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай