Вторник,

Тодор Караиванов бил заплашван с убийство през 2013 година

От: Failed to load user -
A
A
A

Хасково. Митническият началник на Свиленградската митница Тодор Караиванов бил заплашен с убийство в SMS през 2013 година. Това разказа сам той минути преди в хасковския окръжен съд днес да се гледа мярката му за постоянно задържане под стража заради обвиненията срещу него във взимане на подкупи.

„Както всеки държавен служител и аз съм бил подложен на провокативни действия, но съм се старал да ги избягвам. Работил съм все пак 12 години в митническо разследване и разузнаване и в това си качество наистина съм имал срещи с оперативно интересни лица както за Агенция митници, така и за службите за разузнаване. Докладвал съм много случаи, в които е разкрита контрабанда и лично съм разкрил много контрабандни деяния. Това, което се случва сега е много провокативно и насочено тенденциозно срещу мен.", каза Караиванов.

Той обясни, че при акцията на ДАНС в ръцете и в джобовете му не са намирани никакви пари, както беше съобщено официално.

За намерената сума от 600 лв. в дома му, Караиванов посочи, че е обичайно да държи в къщата си такива суми.

В съдебната зала стана ясно, че Караиванов е спипан от спец ченгетата след сигнал от превозвачите Стилян Христозов, който трябвало да брои по 50 евро на камион и Хакив Хабил, който давал за преминаването на всеки свой камион през митница Свиленград по 200 лева.

Според държавния обвинител от Софийска градска прокуратура Владимир Дешев парите, с които е бил спипан при акцията в сряда вечерта Тодор Караиванов са отговаряли по опис на предварително белязани и дадени като рушвет.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички