Св. Иван Рилски се появи над Дупница

Св. Иван Рилски се появи над Дупница  | StandartNews.com

Дупница. Светец изгря в небето над Дупница. Чудото се случи за деня на града, месеци след като той се освободи от робството на братя Галеви.

Фигурата на светец изгря привечер на 19 октомври. Според някои облаците са образували кръст, според други видението било на Св. Иван Рилски, който е закрилник на града.

Единственият дупничанин, който успял да заснеме феномена е 37-годишният даскал Любомир Югов. Мъжът бил на свиждане на свой приятел в частната болница в града. Двамата се загледали в небето и забелязали чудото. За минути почти целият персонал и пациентите се събрали пред входа на лечебницата. Югов заснел явлението на мобилния си телефон и веднага го занесъл в редакцията на местен вестник, за да го видят колкото може повече хора. Самият учител, който преди няколко месеца бил съкратен от механотехникума, си пожелал пред светеца да намери скоро работа.

„Това е добър знак. Означава може би, че Свети Иван Рилски закриля града и страната“, коментира архиерейският наместник Георги Паликарски.

 




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай