Студът взе три жертви в Северозападна България

Студът взе три жертви в Северозападна България  | StandartNews.com

София. Студът и снегът взеха три жертви в Северозападна България в понеделник. Тежко болна пациентка издъхна във Вълчедръм, след като линейка не успя да го транспортира до болницата в Лом. 56-годишен мъж от Враца е починал в колата си, блокирана в снежните преспи край Алтимир. Друг мъж бе затрупан от виелицата в снежна преспа в двора си в село Бързина, съобщава бТВ.

В първия случай около 14:00 часа следобед линейката, превозваща болна пенсионерка, не успяла да преодолее преспите по пътя за Лом и се наложило да се върне в Центъра за спешна медицинска помощ във Вълчедръм, където пациентът починал по-късно.

Сигналът за втората жертва е получен на телефон 112 в 20:41 часа. Според съобщението 56-годишен човек е починал, след като му прилошало, докато бил блокиран в дълбоките до 1,5 метра преспи.

Третата жертва е 90-годишен мъж. Той бил затрупан от снега, след като паднал в дълбоката пряспа в двора си, вследствие на което измръзнал. Човекът е самотноживеещ, болен и полусляп. Излязъл е до тоалетната, която е външна и паднал в снега. Не успял да стане и силното снегонавяване го затрупало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай