Стоянка Мутафова: Не си чувствам годините

Стоянка Мутафова: Не си чувствам годините | StandartNews.com

София. Не си чувствам годините. Аз живея на сцената, непрекъснато пътувам, за да играя. Това разказа в "Усещане за жена" известната българска актриса Стоянка Мутафова, която гостува с дъщеря си Мария Грубешлиева – Муки. Госпожа стихийно бедствие обясни, че сцената и самотата са двете неща, които я зареждат в живота.

Актрисата е категорична, че нейният живот е сцената и тя ще продължава да се изявява там. Дъщерята на 92-годишната актриса обаче изтъкна, че заради сянката на майка си не е успяла да се реализира като актриса, въпреки че има талант.

"Бях в Младежкия театър и усетих, че няма да се преборя с този колос. Непрекъснато ме сравняваха с майка ми и затова реших да напусна", разказа Муки. От своя страна Стоянка призна, че дъщеря е прекалено кротка и примерна от дете и не е достатъчно борбена сега, за да постига целите си.

Не можем една с друга, но и една без друга. Караме се много често, но имаме и нашите хубави моменти, в които се забавляваме, обясниха известните на всички българи майка и дъщеря.

Стоянка Мутафова разказа още, че все още се справя с това да стои права на сцената, но има влошено зрение, което е единственото й нещо, което й пречи да играе пълноценно. Преди 20 години голямата българска актриса претърпява инцидент в театъра. Тогава голяма тежест от декора се стоварва върху главата си и тя загубва ясното си зрение.

"Лекарите ми казаха, че е засегната макулата и няма как да се оправя. Започнах да си уча ролите с лупа, като буквите са много увеличени", продължи Мутафова.

"Продължавам да мечтая, но в обратна посока, към миналото. Украсявам си какво би било, ако се върне времето назад. Много помня, нищо не съм забравила от живота си", категорична е Стоянка Мутафова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай