Софиянци отварят вентилите, пускат им топлото

Софиянци отварят вентилите, пускат им топлото  | StandartNews.com

Във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващите дни "Топлофикация София" има пълна готовност да започне поетапно общото пускане на отоплението в София от днес, информират от пресцентъра на дружеството.

Първо ще бъде включено парното в детските, учебните и здравните заведения на столицата. След това ще бъдат пуснато отоплението на клиентите в жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени администртивните сгради и стопанските потребители.

"Топлофикация" напомня на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението клиенти да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

"Топлофикация София" ЕАД дава възможност на клиентите, които поради някакви причини желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат в обслужващия ги топлорайон заявление и подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай