Собственикът на "Св. Николай" с обвинение за кокаина

Собственикът на "Св. Николай" с обвинение за кокаина | StandartNews.com

София. Спецпрокуратурата е повдигнала обвинение на Дойчин Дойчев, собственик на кораба "Св.Николай", за участие в организирана престъпна група, научи първа агенция Стандарт Нюз.

Наложена му е мярка за неотклонение 72 часа задържане под стража. Той бе арестуван в четвъртък следобед с полицейско разпореждане за 24 часа, само ден след като на неговия кораб бяха открити три тона кокаин. 

Обвинение за участие в организирана престъпна група ще бъде повдигнато днес и на Руслан Колев. За него се смята, че е от организаторите на транспортирането на наркотика от Южна Америка за Европа, набирал е и хора за екипажа на кораба "Св. Николай".

37-годишният Руслан, който има криминално досие, е също със 72-часова мярка задържане под стража. Все още обвинителите  ще уточняват кой е лидер на престъпната група. Според тях има данни, че участници в нея има и сред задържаните в Испания моряци. 

21 българи бяха арестувани на борда на кораба, превозващ близо три тона кокаин. Плавателният съд, който пътувал под български флаг за Галисия, е щурмуван в открито море - на около 80 км от брега на южния град Кадис. При акцията на испанската полиция бяха задържани общо 31 души. Според вицепремиера Цветан Цветанов испанските престъпници са поели пратката на испанска територия. Освен българи и испанци, в трафика са участвали и представители на Колумбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай