Сняг и виелици цяла седмица

Сняг и виелици цяла седмица | StandartNews.com

Сняг и виелици ни очакват през новата работна седмица, предупреждават синоптиците. Облачно и студено ще бъде времето в понеделник. Очакват се валежи от дъжд в Южна България и от сняг в Северна. На места е възможно да се образуват поледици. Ще духа силен вятър от североизток и в цялата страна ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса.

В сряда и четвъртък времето ще остане облачно, на много места с валежи, в отделни райони интензивни. В Северна България ще превалява дъжд и сняг, в Южна - дъжд. Първият сняг и заледените пътища станаха причина за катастрофи вчера. Край Добрич се обърна ТИР с домати с руска регистрация. Извикан бе кран, който да го изправи, но въжетата се скъсаха и малко преди обяд в неделя пътят Генерал Тошево границата Кардам в района на село Генерал Колево бе временно затворен.

Две жени пък бяха ранени в катастрофа в кресненското дефиле, като една от възможните причини е мократа пътна настилка. През нощта срещу неделя 13 машини са извършвали опесъчаване на заледените учасдтъци в Добричко.

Температурите в понеделник:

Видин -1°/-1° дъжд, сняг
София 2°/4° облачно, дъжд
Благоевград 5°/10° облачно, дъжд
Сандански 6°/10° облачно, дъжд
Плевен -2°/-1° дъжд
Велико Търново 0°/2° дъжд, сняг
Пловдив 3°/6° облачно, дъжд
Кърджали 3°/8° облачно, дъжд
Русе -2°/-1° дъжд, сняг
Ямбол 2°/4° дъжд
Варна 1°/3° дъжд, дъжд и сняг
Бургас 3°/5° дъжд

Вторник 4°/6° дъжд 60%
Сряда 4°/7° дъжд на места 45%
Четвъртък 3°/5° дъжд на места 35%
Петък 3°/5° дъжд на места 20%
Събота 3°/6° дъжд на места 15%

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай