Славка Бозукова с награда Crossing Cultures

Славка Бозукова с награда Crossing Cultures | StandartNews.com

„Стандарт „ и БНТ започват общ проект „Чудесата на България"

Варна. Главният редактор на вестник"Стандарт" Славка Бозукова стана носител и на наградата Crossing Cultures (Пресичащи се култури) за националната кампания „Чудесата на България".

Почетната награда тя получи в събота вечер на финалната и церемония на легендарния медиен фестивал Медиамикс 2014 в курорта Албена. 20-то юбилейно издание на най-големия медиен форум у нас отличи емблематични личности и знакови постижениия за изминалите две десетилетия в неговата история.

"Тази награда е чест както за мен, така и за целия екип на вестник „Стандарт". Чудесата са може би единственото, което ни обединява като народ. Чудесата са опорните точки за националното ни самочувствие. Лошото е, че българите се гордеем със своето минало и в същото време като че ли се срамуваме от настоящето. За това бих искала в бъдеще да се гордеем с нови истински чудеса, а не с римейк на сегашни чудесии", каза главният редактор на „Стандарт" при получаване на престижната награда. Връчи й я генералния директор на БНТ Вяра Анкова, която анонсира , че през новия сезон стартира общ проект и телевизонен формат „Чудесата на България".

Вестник „Стандарт"спечели награда за кампанията още през 2012 г на медийния фест в Албена.Тогава „Златното чадърче" бе връчено от домакините на форума –курортен комплекс „Албена"като награда за медия, която не само подкрепя туристическия бранш, но работи за рекламирането на България пред света и за подобряване на имиджа й. Почетните награди на юбилейното издание са за тези, които остават в медийната история на България, каза директорът на Медиамикс 2014 Петър Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай