Слави Ангелов: Убийството на Антов не е аматьорско

Слави Ангелов: Убийството на Антов не е аматьорско | StandartNews.com

Убийството на собственика на "Агресия" Александър Антов е добре организирано и не е аматьорско. Това заяви журналистът Слави Ангелов за "Здравей, България".

Според него проблемът е, че този тип убийства не се разкриват: "Ако убийството на Антов не се разкрие в съвсем кратки срокове, аз съм скептично настроен".

Относно убийството на бизнесмена Веселин Стоименов и неговите връзки с ВИС-2, Ангелов коментира: "Този човек е просто подставено лице. Изобщо не можем да говорим за такъв калибър там. Такива като него е имало много в годините. Причините за неговата смърт може да ги търсим в хората, които наследяват бизнеса на империята ВИС".

Той посочи, че Стоименов има участие във фирми, свързани с наследника на тази империя Христофорос Аманатидис-Таки: "Това не е първият човек около този бизнес, който е пострадал през последните години".

"Много е странно прехвърлянето на всички активи на собственика на "Агресия" за някаква странна сума на човек, който никой не знае какъв е. Обикновено това са схеми за прикирване на задължения. Твърде вероятно е от там да излезе нещо", коментира Ангелов.

Той изтъкна, че убийството на Антов е добре организирано и не е аматьорско.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията убийството на Александър Антов може да е свързано с това, че той е спечелил крупна сделка за голяма чужда марка: "Обикновено това са причините. Вероятно той е взел поръчката на някого тук".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай