Скромен протест на полицаи пред НС

Скромен протест на полицаи пред НС | StandartNews.com

Над 200 полицаи протестираха без много шум вчера до Паметника на Цар Освободител в София в продължение на повече от 4 часа. Протестът им бе срещу внесените промени в Закона за държавния бюджет, които орязваха социалните им права и намаляваха заплатите при пенсиониране.

Песни на Валя Балканска и възрожденски химни повдигаха духа на протестиращите полицаи и охранители от затвора в Стара Загора. Дисководещ на събитието бе приятел на вечния революционер Йоло Денев. Той се опита на няколко пъти да провокира протестиращите, като викаше срещу тях "Хайде, тръгвайте към парламента, вие мишоци ли сте или мъже?" Протестиращите запазиха присъствие на духа и останаха по местата си.

Служителите от сектор "Сигурност" останаха на поста си пред НС заради дискусиите по новия бюджет за 2016 г., който бе гледан на съвместно заседание на две парламентарни комисии - бюджетната и по икономическа политика и туризъм. Дебатите обаче продължиха до късно. Около 16,45 ч протестиращите опразниха площада пред парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай