Сирийски бежанци загинаха в катастрофа

Сирийски бежанци загинаха в катастрофа | StandartNews.com

Баща и дете издъхнаха, майката и дъщерята берат душа

7-годишно сирийче, баща му и техен сънародник с неустановена самоличност загинаха в жестока катастрофа край Плевен. Трагедията стана рано сутринта на главния път София - Русе. В миниван "Рено Меган" пътувало цялото семейство на 35-годишния Делбрин Нуралдин, който шофирал. В района на селскостопанското летище недалеч от с. Гривица колата им внезапно се отклонила от платното и навлязла в насрещното, където се ударила в идващ насреща камион с ремарке, натоварен с жито.

Бащата, който седял на волана, синът му и друг мъж издъхнали на място. Тежко ранена е съпругата на шофьора Уинда Сюлейман, на 26 г., и 5-годишната им дъщеря Шайма Исмаил. Жената и детето са настанени в реанимацията на плевенската университетска болница с гръдно-коремни травми. Има опасност за живота им. Освен тях друг пътник от реното бере душа в болницата - 44-годишният Саер Ибрахим.

Всички пътници от размазаната кола са бежанци от Сирия, законно пребиваващи у нас с хуманитарен статут. Те пътували от Русе към столицата. Колата е собственост на друг чужденец. Камионът марка "Ман" е на фирмата "Формула - 2", регистрирана в Карнобат. Шофьорът му Михаил Михайлов не е карал след употреба на алкохол, показва тест на полицията. Той твърди, че отдалеч забелязал как ванът криволичи и се изнесъл максимално вдясно, избягвайки челен сблъсък. От удара камионът се обърнал и изсипал зърното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай