Сигнали за бомби в Министерския съвет, гарата и на летището

Сигнали за бомби в Министерския съвет, гарата и на летището | StandartNews.com

София. Три сигнала за бомби в рамките на часове опразниха Летище София, Министерския съвет и Централната гара в София. Навсякъде се извършиха проверки, но взривни устройства не бяха открити.

В Министерски съвет сигналът е бил подаден следобед, към момента няма информация за часа, нито къде и от кого е бил подаден сигналът за взривно устройство. Извършена е проверка от екип на СДОТО и не са открити взривни устройства.

Преди това сигнал за бомба изгони пътници, посрещачи и служинели от Терминал 2 на летище София, съобщиха от аеропорта. Няма да има отменени полети, категорично заяви специално за "Стандарт нюз" изпълнителният директор на аеропорта инж. Веселин Пейков.

"Действаме според инструкциите, службите вършат своята работа стриктно, така че проблеми за безопасността няма", заяви инж. Пейков. Предполагам, че е провокация, тъй като и в МС е имало сигнал, коментира още Пейков.

Сигналът за поставено взривно устройство на летище София е подаден в 15.40 часа от мъжки глас, съобщиха от МВР. Извършва се проверка на терминалите и е предприето всичко, което се прави при такъв сигнал. Няма отменени полети, вследствие на подадения сигнал за бомба на летище „София", съобщиха от Полетна информация на Летище „София". Всичко е нормално, в такива ситуации има процедура за гарантиране сигурността на хората, която отнема време, обясниха от летището.

Сигналът за бомба на Централна гара в София е подаден в 15.25 часа от мъжки глас. Екипи на полицията са извършили проверка и към момента проверката не е установила наличието на взривно устройство. Нормално се осъществява движението на влаковете на Централна гара в столицата, въпреки подадения сигнал за взривно устройство, съобщиха от пресцентъра на НКЖИ. Билети се издават във влаковете. Няма нарушения на графика на потеглящите и пристигащите влакове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай