Шампиони по мини футбол в благотворителен мач за събиране на средства за лечението на Тинка

Шампиони по мини футбол в благотворителен мач за събиране на средства за лечението на Тинка | StandartNews.com

Кърджали. Благотворителен мач за събиране на средства за лечението на Тинка Гачева ще изиграят двукратните шампиони на България по мини футбол "VIP dent" Пловдив и двукратните носители на бронза - "Байкал" Кърджали.

Срещата ще се проведе тази събота - 18 октомври на футболното игрище в двора на СОУ "П.Р.Славейков". Входът е 5 лв., но всеки който желае може да дари и повече.

Тинка Гачева е на 29 години, майка на две деца, която се нуждае спешно от средства за лечение от "Лимфон на Ходжкин" - стадий 4В, което да се извърши в болница "Джон Хопкинс Медисън" в Истанбул. Необходимата и непосилна за семейството на Тинка сума за лечението й е 71 930 евро. Близо половината от средствата вече са събрани, но Тинка все още се нуждае от подкрепа, за да събере останалата част.

Средствата от благотворителния мач ще се събират по време на срещата в дарителски кутии. Организаторите на мача са предвидили и специални благотворителни билети на стойност 20 лв. и 50 лв., които могат да бъдат закупени от магазин в кв."Възрожденци" и в центъра на града до СОУ "Йордан Йовков".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай