Семейство от Бургас приема Марио за Коледа

Две деца се отказват от подаръци за Коледа, искат родителите им да зарадват героя

Семейство от Бургас приема Марио за Коледа | StandartNews.com

Видин. Спасителят на 8-годишното дете от Белоградчик – Марио Тихомиров, ще посрещне Коледа в Бургас, съобщи директорката на социалния дом  „Надежда”, в който той живее, Емилия Григорова. Поканен е от семейство, което се е трогнало от неговата постъпка и от нерадостната му съдба на дете, останало без родителски грижи.

Още една покана от Бургас е впечатлила момчето. Заместник-кметът на града Марков е поканил него и тримата му братя да летуват на морето през 2013 година. Разходите се поемат лично от него, не от общината, станало ясно при разговора. Тези дни ще се уговорят за удобното на децата време за морската почивка.

Семейство от Плевен също се е трогнало от постъпката на Марио и иска да го зарадва с подарък за Коледа. То е скромно, има две деца, които също са се надявали на подаръци. Двете обаче са се отказали от тях, за да купят родителите им подарък за Марио. Питаха дали да го изпратят или да го донесат лично, обясни директорката. Жена от пенсионерски клуб с плач в гласа си се е обадила да каже, че възрастните хора са събрали малко пари за Марио. Искат да му ги изпратят веднага.

Горска фирма от Враца пък доставя 2 тона гориво за парното на дома. Получаваме много поздравления и дарения – лично зо Марио и за дома ни, допълни Емилия Григорова.

15-годишният Марио Тихомиров спаси дете на 23 ноември т.г. 8-годишният Мишо паднал от скала и се оказал в каменна пукнатина с окървавена глава. Марио пръв се отзовал на виковете за помощ, извадил детето и на гръб до донесъл до улицата. Спял кола и помолил жената-шофьор да го закара до местната болница. Мишо вече е здрав и се намира в дома си в квартал „Карловица” на Белоградчик.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай