Сашо Кадиев проговори за духа на баща си. Изповед, която спира дъха

Сподели в ефир най-мистичното си преживяване

Сашо Кадиев проговори за духа на баща си. Изповед, която спира дъха | StandartNews.com

Изповед, която спира дъха, направи любимия на цяла България водещ Александър Кадиев в предаването „120 минути” на Светослав Иванов. Кадиев разказа, как 20 минути е усещал духа на баща си в себе си.

Пред водещия Светослав Иванов Кадиев сподели доста лични неща за покойния си баща. „Интересуваше се от много неща, много любопитен човек. Беше предприемчив човек. От ден първи никога не е работил за някой друг. Едно от първите му начинания, когато е бил тийнейджър, е отглеждал гъби в мазето на блока и после ги е продавал.

В зората на демокрацията правеше реклама, значки, фланелки, по едно време правеше майонеза „Евро“, на майка, с нейния лик“, разкри той.

И призна какво налудничаво нещо му се е случило, докато е бил на почивка с годеницата си в Италия.

„Не съм го разказвал на никого досега. Точно на годишнината от смъртта му, 27 юли, с моята годеница Ива бяхме в Милано. Седнахме на едно ресторантче до катедралата в центъра. Поръчах си няколко неща, които татко обичаше, да му ги нарека, той обичаше много сладко, лимончело… Да си хапва. В момента, в който на масата дойде тирамисуто и аз забодох една лъжица и си я сложих в устата, изведнъж духът на татко се всели в мен, настани се заедно с мен.

Тялото ми се блокира, в продължение на 20 минути не мога да мръдна от стола. 20 минути бях в контакт с баща ми, всички спомени ме връхлетяха, започнах да плача и да се смея. Всички хубави и лоши моменти минаха като на лента.

И някак си през шепот, молитви и разговор с баща ми, докато ядях това тирамису, преживях това сливане.  За първи път ми се случва, бях толкова щастлив

20 минути стоях изкривен на масата. Усетих ги като един миг“, призна той.

Мина седмица от онзи последен, емоционален ефир и сега, като влязох в  гримьорната, ми стана емоционално. Това са много хубави неща, тук се случиха всички хубави неща в този период. Намерих си мястото, намерих си гласа, станах почти професионалист, каза Кадиев, който 12 години ме водещ на предаването „Преди обед” с Деси Стоянова.

„Фрапира ме реакцията на публиката, след като обявих, че не напускам. Не съм очаквал, че до такава степен тези хора са ме заобичали, били са с мен и изказват своето съжаление, че няма да сме заедно вече. След признанията в социалната мрежа, които получих, си дадох сметка, че не е било напразно“, призна актьорът.

На въпрос какво ще прави оттук нататък, Кадиев шеговито заяви: „Безработен съм , който иска да ме подпомага, ще пусна сметка в интернет“. Но после съвсем сериозно сподели за новите предизвикателства, които го очакват в театъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай